Docent informatie

Mediawijsheid in het mbo is een lesprogramma gebouwd op de mediawijsheid competenties van Mediawijzer.net en op het platform van Social media in het mbo. Het programma is speciaal geschreven voor het middelbaar beroepsonderwijs, met actieve en reflectieve opdrachten om zowel begrip, gebruik, communicatie en strategie te bevorderen rondom mediawijsheid.

Dit lesprogramma is opgebouwd uit 20 losse opdrachten, verdeeld over zes thema’s met een eindopdracht. Alle opdrachten kunnen in volgorde klassikaal (werkend in groepen van 4-5 personen) worden behandeld of er kan een selectie gemaakt worden van opdrachten. Daarnaast is zelfstudie ook mogelijk met behulp van de gerichte vragen en beschikbare online bronnen. Ook kan de docent ervoor kiezen om de bronnen klassikaal toe te lichten.

Social media in het mbo is het platform voor iedereen in het (mbo) onderwijs die aan de slag wil gaan met sociale media, mediawijsheid en webtools. Initiatiefnemer van Social media in het mbo en schrijver van dit lesprogramma Mediawijsheid in het mbo is Ashwin Brouwer, docent en beleidsmedewerker onderwijs bij het Friesland College.

Alle publicaties van Ashwin Brouwer / Social media in het mbo vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.